Monday, 11 June 2012

Saturday, 9 June 2012

Bila dah sampai kampung.....

Rindu pula dgn blog nie sbb dah lama tak buka...s'bnr yer tak tahu nak cite apa...entah knp pula hari nie gatal pula tangan nie nak menaip kat blog nie...


♥♥..NIE LAH KERJA YER BILA KAT KAMPUNG....♥♥

Nie lah dia gelagat anak2 bila berada di kampung....ada aje benda nak di buat.....


Yang adik yer sibuk nak bagi ayam makan dan si kakak yer pula suke tgk itik yg tgh sudu makanan.....kalau kakak yer nak usik mmg tak ada lah...sbb kakak nie mmg seorg penggeli....
Baru  aje duduk kampung 4hr, kulit adik habis k'merahan...biasa lah org bandar tak biasa duduk kampung.
Bila dapat duduk kampung mcm nie lah...ikut ke mana aje nenek yer pergi...


                                                                                                                                                    


Nie lah keje DD dgn Arif...klu dapat keluar kemain lagi.....ada jer keje yer.....
Yang Arif nie tak berbaju knp lah pula????(along nape anak ko tak pakai baju???) 
"Cian ko Arif ibu ko tak pakai kan ko baju...."
(nie gmbr masa dua2 nak gi tgk arnab kat dalam reban nenek yer...)




Yang nie knp pula???
Nie lah keje 2 beranak kalau duduk kampung tak sah kalau ayah yer tak bawa jalan2 pusing 1 kampung....bukan pusing 1 kampung aje....kadang2 ayah yer bawa lepak juga kalau dah jumpa member2 kat kampung....nasib baek ada moto EGO kak long yg tak berapa best bawa nak bawa...

Nak bawa moto abg long.,kedekut smpi kunci pun bawa gi keje...(hahaha...padan muka abg long kena kutuk..)tu lah laen kali kunci kasi tinggal yer...

Mula2 aku bawa moto kak long mcm lucu lah pula.....apa tak yer, turun bukit cari brek kat kaki...(hehehe...kelakar masa tu)
Apa lagi terkangkang lah aku dibuat yer....baru lah aku tahu rupe2 yer brek tangan...
 sebelah kiri brek belakang dan brek depan sebelah kanan.....hahaha...baru lah aku tahu macam mana nak bawa....


setiap gmbr ada cerita.....tak gitu?????

 

Friday, 13 April 2012

DaRi FaCeBook...KiNi B'PinDaH Ke BloG.....

Dari FB b'pindah pl ke blog????? mgkn sudah jemu dgn FB....
ape2 pun, kini sudah t'cipta blog "SuRaYa AbaDi SeLaMaNya....." 
terima kasih kepada yg sudi m'baca blog saya....
"jgn baca aje...follow lah s'kali..hehehe..."